Міжрічинський парк – це край соснових лісів, льодовикових піщаних дюн і заповідних непрохідних боліт, що розкинувся між Дніпром та Десною. Парк є об’єктом природно-заповідного фонду України, що створений для збереження рідкісних видів тварин, рослин та унікальних природних ландшафтів регіону.

На цій велетенській природоохоронній території, площа якої перевищує 100 тис. гектарів, поєднані найрізноманітніші краєвиди – від тайгових мохових боліт і борів-чорничників, до квітучих лук та заплавних дібров. Цей край є прихистком для рисі, лося, сірого журавля. Тут можна натрапити на квітучі зарості вересу, поліських орхідей чи хижих росичок.

Екологічні стежки парку дарують відвідувачам можливість побачити неповторну красу справжнього Українського Полісся та зазирнути у таємничий світ дикої природи.

Екскурсія у супроводі гіда – найкращий спосіб знайомства із Міжрічинським парком. Підібраний, відповідно до сезону, маршрут допоможе раціонально використати час, надасть можливість відвідати найцікавіші місця та відкрити приховані таємниці дикої природи.

Зазвичай еко-туристична екскурсія парком включає:

  • прогулянки еко-стежками;
  • екскурсію до Музею лісових промислів;
  • огляд цікавих природних пам’яток;
  • ознайомлення із сезонними цікавими явищами.

Осінь у парку починається із цвітіння вересу, появи червоних мухоморів, темноголових міцних боровиків, численних маслюків та польських грибів. Дні стоять ще теплі але вже не спекотно – комфортний час для піших прогулянок та походів.

Екологічні стежки Міжрічинського парку – це невеликі, до 2 км завдовжки, прогулянкові маршрути, прокладені через цікаві природні об’єкти. Стежки промарковані, обладнані інформаційними стендами, тематичними інсталяціями та місцями відпочинку. Наразі у парку функціонують 4 екостежки, що презентують різні природні ландшафти Полісся.

Екологічна стежка «Журавлина» прокладена серед типових поліських сосново-березових лісів. Інформаційне облаштування орієнтоване переважно на школярів – знайомить із будовою лісу, вчить розпізнавати деревата кущі, розрізняти сліди лісових тварин, ознайомлює із різними типами штучних гніздівель для птахів та годівницями для диких звірів.міжріччя

Екологічна стежка «Поліська» має етноекологіче спрямуваня. Її наповнення знайомить відвідувачів із їстівними та отруйними грибами, лісовими ягодами, лікарськими та медоносними рослинами, особливостями лісових промислів та із іншими корисними традиційними знаннями, що накопичувалися мешканцям лісового краю впродовж багатьох поколінь.

Екологічна стежка «Бондарівське Болото» – це мощений дерев’яними кладками маршрут, що проходить по краю найбільшого у парку заповідного болота. У різні сезони на ньому можна помилуватися рідкісними квітами, поспостерігати за болотяними птахами, зазирнути на лосине пасовище, роздивитись будову бобрової хатки та відвідати приховане серед боліт язичницька капище.

Екологічна стежка «Соколиний Луг» проходить мальовничими уступам берегової тераси Десни, через яри та крутосхили, понад заплавними озерами-старицями, серед листяного лісу. Пересічений рельєф та регулярна зміна краєвидів роблять цю стежку цікавою за будь-якої пори року.

Пам’ятайте – справжній еко-турист  лишає у Дикій Природі мінімум своїх слідів. міжріччя2

 ВАРТІСТЬ ПРИ ГРУПІ 28+2  — 540 грн.

У вартість входить: вхідні квитки, екскурсійний супрові, транспортне обслуговування. страхування від нещасного випадку.