Ні, вам не примарилось! Самоізоляція в наметах біля гірських озер та на морі можлива!

12 гірсько-морських днів — 16.08-28.08

Переїзд Румунією — Болгарія (м.Велике Тирново) — столиця Софія — національний парк і хребет Рила — гора Мусала (2925,4м) — найвища точка хребта Рила, Болгарії та Балканського півострова, та багато інших (Аладжа слап (2683м), Чорна Поляна (2716), Павла В’єрх (2667м) — і це ще не все…) — гірський масив Пірин і його вершина Віхрен (2914м) і не тільки —  сонячна Албанія, столиця Тірана — м.Дуррес, мис Роддон, Адріатичне море — переїзд Македонією, Болгарією, Румунієюрила

1 день – 16.08

Виїзд з Києва. Приготували бутерброди на себе і всіх друзів і в дорогу. Вранці (близько 6:00) якщо автобусом, увечері (після 18:00) якщо поїздом.

Їдемо через Одесу або Чернівці. Ночівля або в поїзді, або в Румунії в залежності від обраного виду транспорту. Вечеря.

2 день – 17.08

Переїзд в Болгарію. Приїжджаємо в Велике Тирново (перша столиця Болгарії) та гуляємо по місту. Переїзд в Софію, вечірня прогулянка.

Зупинка на ночівлю біля Семково або в Софії в залежності від трафіку на дорогах.

3 день – 18.08

Підйом. Ранковий ритуал пробудження і приготування вишуканого сніданку черговими і так кожен похідний день. Вихід на початок маршруту (перевал Мечі Прохід). Підйом на вершину Голям Мечі В’єрх (2166м). Спуск на перевал Ангелів В’єрх.

віхренЙдемо уздовж хребта. Вихід на вершину Аладжа Слап (2683м). Гірська вечірка з бубликами з нагоди взяття першої серйозної вершини. Привал на наступній вершині Чорна Поляна (2716), перехід на вершину Павлов В’єрх (2667м).

Заслужений відпочинок біля озера Синьото. Переходимо на хребет Рилець.

Ночівка перед доброзичливою вершиною Добрава (2577м).

4 день — 19.08

Вихід на маршрут знову і знову. Продовжуємо рух по хребту. Привал на серйозній вершині Баба (2609м).

При гарній погоді спустимося до Рильського монастиря на екскурсію. Підйом на хребет Карабунар. Траверс г.Баучер доходимо до вівчарського будиночка і стаємо на ночівлю.

5 день — 20.08

Підйомчик. Вже звичні ранкові ритуали. Йдемо по хребту. Перехід до перевалу Розділу. Залишили речі і радіально сходили траверсом до Семи озер. Підйом на вершину Єлени в’єрх. Привал і спуск до озера Єлени і довгоочікуваного місця ночівлі.

Перехід до прекасного озера Страшното. Обід. Ночівля біля хижини Рибне Езеро.

Вихід на пер.Канарскі. Робимо обід і робимо великий привал, ставимо табір, готуємо вечерю, готуємось до завтрашнього сходження на головну вершину.

6 день — 21.08

Радіальний вихід на гору Мусала (2925,4м) — найвища точка хребта Ріла, Болгарії та Балканського півострова. Юху! І повертаємося в наш тимчасовий дім святкувати велику перемогу!рила

7 день — 22.08

Закінчення походу, прощання з улюбленими і близькими серцю горами. Повернення в Семково. Зупинка в Банско, огляд невеличкого куроротного містечка та його пам’яток.

За гарної погоди, бажання та підготовленості групи  можливе  додаткове сходження на хребет Пірін, зокрема на гору Віхрен (2914м), Кутело (2908м).

Ну, нарешті море! Нічний переїзд до Албанії. Найпрозоріше Адріатичне море чекає на нас.

8 день — 23.08

Зупинка в Тірані — столиці Албанії, прогулянка містом, за бажанням підйом канатною дорогою на панорамну вершину Дайт. тирана

Море, море і ще раз море…

Зупинка в кемпінгу чи приватній садибі поблизу Дурреса. Заслужений відпочинок на пляжі, купання.

9 день — 24.08

Сніданок. Купання в морі. Екскурсія до Дурреса, огляд амфітеатру, прогулянка узбережжям, переїзд до неймовірного мису Родона. родон

10 день — 25.08

Морський сніданок, купання-пірнання. Останній день відпочинку на морі. Ловимо всі бризги моря і промінчики сонця. Прогулянка мисом Родон, огляд замку. Вечірні посиденькі.

11 день — 26.08

Сніданок. Вранішнє купання в морі. Виїзд до України. Переїзд до Болгарії. Ночівля по маршруту.

12 день — 27.08

Переїзд Румунією. Приїзд до України (автобусом/поїздом з Чернівців чи Одеси).

13 день — 28.08

Враннішній приїзд до Києва.

!!!Для поїздки потрібно мати діючий біометричний закордонний паспорт!!!

Вартість туру: 310 євро+ЗД чи автобусні квитки КИЇВ-ОДЕСА/ЧЕРНІВЦІ-КИЇВ — 800 — 1000 гривень (купе/плацкарт).

У вартість входить: трансфери згідно програми туру, проживання в наметах чи в гірських хижинах за поганої погоди, кемпінгах, хостелах зі зручностями, страхування для активного відпочинку, робота інструкторів, харчування (сніданки, обідній перекус та вечерю в похідній частині готуємо самостійно, на морі частково в закладах харчування), платні дороги, груповий інвентар, спецспорядження, аптечка.

У вартість не входить: продукти згідно розкладки (орієнтовно 300-500грн.), обіди в морській частині подорожі.

Самоізоляція в горах дійсно можлива, людей в горах на свіжому повітрі набагато менше ніж в великих містах, відповідно і ризики зараження набагато менші.