15.08-23.08 (25.08)

м. Київ — м. Чернівці — с. Симбета-де-Сус — р. Симбети — г. Ферястра Маре (2433 м) — г. Гелешеску Мік (2433 м)- о. Ґаласескулуй — г. Молдовяну (2544 м) — г. Корабіа (2406 м) — г. Подрагу (2462 м) — о. Подрагу — о. Подул Джюрджіулуй — о. Балео — шосе Трансфагараш — Сіная — Брашов- м. Сігішора — м. Турда — м. Чернівці — м. Київ румунія

День 1

Виїзд з Києва до Чернівців 118 поїздом о 20:00.

День 2

Приїзд до Чернівців о 8:00. Перетин кордону України з Румунією.

 

Прибуття до села Симбета-де-Сус, де ми відпускаємо автобус й вирушаємо в дорогу. До першого відпочинку нам потрібно зробити невеличкий підйом вздовж річки Симбети до кабани(румунською так називається кафе для туристів), поблизу якої розбиваємо намети.

День 3

Сніданок. Збір табору. Вирушаємо в похід!

Підйом на перемичку між горою Ферястра Маре та горою Гелешеску Мік, звідки прямуємо до озера Ґаласескулуй. Звідси починаємо сходження на гору Молдовяну. Якщо встигаємо — сходження ще на одну вершину – гору Корабіа. Спустившись з вершини, розбиваємо табір, готуємо їсти, відпочиваємо (близько 15 км за день).

День 4

З новими силами вирушаємо в похід та прямуємо до нової вершини — гори Подрагу. Спускаємось до озер Подрагу та Подул Джюрджіулуй. Неподалік від них ночуємо (10 км).

День 5

Вирушаємо до озера Балео. Від якого спускається в долину знамените високогірне шосе Трансфагараш, яке називають «дорогою до неба». Ця дорога є однією з найдивовижніших і найнебезпечніших трас в світі, довжина її сягає 150 км. Розбиваємо табір для ночівлі.румунія

День 6

Збираємо табір, снідаємо і вирушаємо до Сіная та  Брашов. Сьогодні ми відвідаємо королівський замок Пелеш — літню резиденцію румунських королів. Другу половину дня проведемо у Брашові — прогуляємось вузькими вуличками історичного центру міста. Після екскурсії вечеряємо та розміщуємось на ночівлю. Додатково можна відвідати замок Бран — резиденцію графа Дракули в Трансильванії.

День 7

На нас чекає Сігішоара – перлина Трансільванії. За легендою, саме тут народився Влад Цепеш, більш відомий в усьому світі, як граф Дракула. румунія

Турда – найдавніше місце видобутку солі в Румунії. Цю копальню внесли до списку «25 незвичних визначних пам’яток на Землі, про існування яких туристи не підозрюють».

Виїзд в Україну, нічний переїзд.

День 8

Прибуття до Чернівців. Виїзд до Києва 118 поїздом о 20:00.

День 9

Прибуття в Київ.

!!!Для поїздки потрібно мати діючий біометричний закордонний паспорт!!!

Бажано також оформити міжнародний студентський квиток ISIC.

Вартість туру: 180 евро+ЗД квитки КИЇВ-ЧЕРНІВЦІ-КИЇВ — 580 — 870 гривень (купе/плацкарт).

У вартість входить: трансфери згідно програми туру, проживання в наметах, страховка, робота інструкторів, частково харчування.

У вартість не входить: вхідні квитки у замок Пелеш (15 евро), соляну копальню (10 евро), замок Бран (10 евро).

За бажанням учасників групи можна провести день на морському узбережжі Болгарії (поряд з Варною). Доплата за проїзд до Варни і ночівлю — 50 евро. Тривалість туру у такому випадку збільшиться на 2 дні.болгарія