Збираємо усіх друзів та усі туристичні родини та їдемо відкривати Рівненщину!

Коли?

30.07 – 02.08

Куди?

Київ – Коростень (військова ставка «Скеля») – Базальтове озеро (унікальні базальтові стовпи) – Тунель Кохання – Біле озеро (найгліцериновіше в Україні) – загадковий Тараканівський форт – Дубно (замок князів Острозьких) — Київ

1 день – ЧТ 30.07

Ранковий виїзд з Києва.

Військово-історичний комплекс «СКЕЛЯ» — унікальний музейний комплекс, розташований в підземеллях колишнього командного пункту Коростенського укріпрайону.
Об’єкт «Скеля» — це не просто підземний тунель довжиною 156 метрів, в якому розміщено понад 30 кімнат, пролягає на глибині 40 метрів під землею (це два метри бетону, 18 метрів моноліту граніту і 20 метрів грунту), який здатний витримати будь-який атомний вибух.
На окрему увагу заслуговує кімната урядового зв’язку і зал оперативного зв’язку зі штабом Червоної Армії — тут до сих пір працює кнопка тривоги і діє чудовий телефонний зв’язок, тут був прямий зв’язок з Москвою. Кабель проводився на 14-16 метрів під землею — така була інструкція.

Нарешті заслужений відпочинок на березі Білого озера у наметовому таборі.біле озеро

2 день – ПТ 31.07

Ранкові ритуали. Приготування сніданку на багатті.

Купання в Білому озері. Унікальність озера в тому, що воно живиться джерелами глибоководних карстових порід. Біле озеро – це справжнє озеро молодості. Озеро карстового походження з підвищеним вмістом гліцерину, з піщаним білим дном, м’якою та корисною водою. Лабораторні дослідження показують, що в воді немає шкідливих бактерій, а вміст гліцерину та інших речовин (фосфору та сіроводороду) рекордний для українських озер більше 6 міліграмів гліцерину на літр.

За бажанням катання на каяках або катамаранах. Граємо в волейбол. Варимо смачнющий борщ на обід.

Прогулянка місцевістю, береговою лінією озера. Задушевний вечір на березі з трав’яним чаєм і смаколиками.стовпи

3 день – СБ 01.08

Ще один чудовий день в нашому таборі на березі Білого озера, закріплюємо результати оздоровлення, засмагаємо. Проведемо конкурс на найвишуканіший та найкомфортабельніший намет, на найсмачніший бутерброд.

Влаштуємо пісенний вечір.тунель

4 день – ВС 02.08

Ранкове купання. Збираємо табір, рюкзаки і в дорогу!

Базальтові стовпи – одне з 7 чудес України, унікальне явище природи, яке вразить своєю монументальністю та стрункістю геометричних фігур будь-кого. Неперевершена скульптура базальтового віяла, в обрамленні філософського спокою кришталевої води Базальтового озера. Висота стовпів коливається від 3-х до 30м.

Тунель Кохання-зітхання, Спокуси, оновимо аватарки в соцмережах, зробимо неймовірні знімки соковитого зеленого літа, прогуляємось тунелем колишнього залізничного шляху (4 км), дізнаємось романтичну і справжню історію створення

Тараканівський форт — одне з найзагадковіших і містичних місць України. Дізнаємось усі цікаві факти, легенди та містичні історії, пошукаємо привидів. Побудували споруду 1890 року. Основна мета була захищати залізничну колію Львів-Київ. Проте невдовзі форт став воєнним складом і в’язницею для полонених.форт

Дубенський замок — замок князів Острозьких XVст. Один із найстаріших замків України, який до цього часу несе у собі риси середньовіччя (суворі мури підземель зі склепіннями) парадного стилю (оздоблені ліпленням пишні палаци і такі ж зали).
Дубенський замок ніколи не був узятий приступом оскільки був міцно укріплений 73 гарматами і природно – річкою Іквою з її багатокілометровими заплавами.дубно

Обід. Повернення до Києва.

Вартість: 2400 грн.

У вартість входить: проїзд комфортабельним автобусом по маршруту, страхування, проживання в наметах на березі озера, закупівля продуктів харчування, обід в Дубно страхування, оренда необхідного спорядження для табору, екскурсійне обслуговування.

У вартість не входить: вхідні квитки на екскурсійні об’єкти.