Польща-Словакія

(5 днів)

День 1

Виїзд з Києва о 6:00 поїздом до Перемишля. Прибуття о 12:25.

Пересідаємо в автобус і вирушаємо в Краків (3 години). По приїзду до Кракова вас чекає оглядова пішохідна квест-екскурсія по старому місту «Дорогою королів». Ви побачите Старе Місто: прогуляєтесь по Королівській дорозі, побачите найстаріший в Центральній Європі університет, Головний Ринок з вежею Ратуші, Маріацький костел, Флоріанські Ворота, Барбакан і фрагменти оборонних стін міста.

Розселення в центрі міста. Обідо-вечеря. Вільний час.

2 день

Сніданок. Сьогодні ми вирушаємо у Польські Татри, піднімаємося на найбільше озеро Татр -Морське Око (1395 м) і, за бажанням, Чорне Озеро під Рисами. До озера прокладена асфальтована дорога підйом в один бік займе в нас близько 2,5 годин пішки та 1,5 години на гужових (12Є). Прогуляємось з вами мальовничою стежкою навколо озера, зробимо неймовірні знімки, послухаємо неймовірні легенди та розповіді, якими оповите Морське Око і щасливі підемо назад на зустріч відпочинку.

Поселення в Закопане. Обідо-вечеря регіональною кухнею. Вільний час. Прогуляємось пішохідним центром Закопане, головною вулицею Круповкі, поринемо в неповторний колорит місцевого краю.

3 день

Прокидаємось, снідаємо і вирушаємо до Словаччини. По дорозі милуємось надзвичайними краєвидами Високих Татр.

Наш шлях лежить до Штребске-Плесо – одному з найбільших гірських озер Словаччини, що знаходиться на висоті близько 1350 метрів. На озері ми пообідаємо в словацькій колибі. Обійдемо озеро, насолодимось красою поєднання скелястих гір і прозорою водою гірських озер. За бажанням усієї групи додатково можемо проїхатись на канатній дорозі, прогулятись стежкою по верхівках дерев, побачити неймовірні види на словацькі Карпати (30Є).

Другу частину дня ми проведемо в словацькому цілорічноу термальному аквапарку з видом на гори (дорослі 25Є/діти 20Є). Після релаксу в аквапарку повертаємось в Закопане.

4 день

Сніданок. Вирушаємо на закопанську вершину Губалувку (1126 м), туди ми піднімаємось на швидкісному рельсовому підйомнику. Вільний час. На вершині зробимо неймовірні панорамні знімки, прогуляємось, купимо місцеві сувеніри, смаколики.

За бажанням замість Губалувки можемо піднятись на Каспрови Верх по канатній дорозі (27Є). Гора, яка досягає майже 2000 метрів і відкриває всеохоплюючий вид на Високі Татри. По дорозі прослухаємо невеличку екскурсію про неймовірні Карпати, які нас оточують. На вершині перед нами відкриється вид на долину Каспров, неймовірні гірські озера, побачимо екстримальні гірськолижні спуски на яких щорічно проводяться десятки змагань.

Спускаємось в Закопане і вирушаємо у Краків до рудники Величка (дорослі 15Є, діти 10Є), які є пам’яткою ЮНЕСКО. Соляні копальні, одні з найвідоміших в Європі, історія яких нараховує понад 700 років. Це ціле підземне місто на дев’яти рівнях. Підземні камери і величезні зали, з’єднані довгими переходами прикрашені скульптурами і барельєфами з солі. Це підземні озера і унікальні каплиці. Це надзвичайно цікава історія древнього і небезпечного промислу — видобутку солі. Ви побуваєте в найстарішій соляній шахті Європи (понад 700 років), яка складається з 9 поверхів, найнижчий з яких знаходиться на глибині 327м. Туристична траса проходить через 1-3 поверхи, тому туристи повинні подолати 120 сходинок вниз. А підземний собор з соляними скульптурами може вразити самого вимогливого туриста.польша

5 день

Виїзд до Перемешля. Поїзд до Києва о 15:30.

Прибуття в Київ о півночі.

Вартість програми:

  • при групі 18+2 – 275Є+ЗД квитки/авіаквитки до Кракова

У вартість входять: проживання в готелях 3*, транспортне обслуговуваня, страхування, оглядові екскурсії за програмою, 4сніданки та 4обідо-вечері, підйом на Губалувку, вхідні квитки на заповідні території

У вартість не входять: ЗД квитки, додаткові екскурсії.